Acest website foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigarii, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii./ This website uses cookies. By continuing to browse the website, you are agreeing to our use of cookies.

Biscuiți super-delicioși cu fulgi de ovăz și semințe

3712 Vizualizări 0 Comment
Biscuiți

Ai nevoie de o gustare rapidă și sățioasă? Ți-am pregătit o rețetă de biscuiți super-delicioși pe bază de fulgi de ovăz și semințe.:-) 

Te atenționez încă de la început că au potențial adictiv.  😛 

🙂 Ingredientele de care ai nevoie sunt:

-230 g semințe (de dovleac, floarea soarelui, nuci, in și migdale);

-230 g fulgi de ovăz;

-75 g de făină integrală;

-3 linguri de făină din semințe măcinate de in;

-o jumătate de pachet de praf de copt;

-75 g de zahăr;

-190 g unt moale;

-două ouă;

-arome.

 🙂 Cum prepari:

-Prăjești semințele într-o tigaie uscată. Le lași să se răcească la temperatura camerei, apoi la mărunțești la dimensiuni medii în robotul de bucătărie.

-Mixezi într-un bol untul, zahărul și ouăle.

-Adaugi apoi aromele, semințele și amestecul de făină și fulgi de ovăz.

-Omogenizezi bine compoziția astfel obținută. Compoziția pe care o obții trebuie să fie grunjoasă și puțin lipicioasă.

-Modelezi apoi biscuiții cu mâna, fie sub frmă rotundă, fie sub formă de bastonașe.

biscuiți

-Coci în cuptorul preîncălzit biscuiții astfel modelați în tavă pe hârtie de copt neunsă, până se rumenesc foarte puțin pe margine.

Poftă bună!

OBSERVAȚII!

-Prepararea acestor biscuiți durează destul de mult, mai ales în faza de modelare, astfel încât te sfătuiesc să te înarmezi cu multă răbdare! Însă vei constata că efortul va merita. Pe cât sunt de laborioși, pe atât sunt de gustoși. 😛

-Biscuiții obținuți, deși pe bază de semințe și ovăz, au un conținut caloric relativ ridicat din cauza adaosului de făină, zahăr și unt. Așa că încearcă să nu abuzezi de această plăcere (ne)vinovată! 😉

-Încearcă să reduci pe cît posibil numărul de astfel de gustări hipercalorice. Acești biscuiți au potențial adictiv mare din cauza asocierii dintre lipide și glucide.

-Nu trebuie să consumi cereale în mod abuziv. Ceea ce probabi nu știai, este că cerealele nu conțin vitamina A, C și vitamina B12 . De aceea, dacă sunt consumate în exces în detrimentul altor alimente, pot duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare. Proteinele din cereale au un conținut dezechilibrat de aminoacizi, ceea ce poate determina scăderea imunității organismului și a masei musculare dacă acestea sunt consumate în exces în detrimentul altor alimente, motiv pentru care trebuie să asociezi proteinele din cereale cu cele din leguminoase.

-Proteina din cereale (glutenul) are mare potențial alergen, deci poate determina apariția bolii celiace.

-Nu asocia niciodată cerealele la aceeași masă cu carnea sau produsele din carne.

-Prin rafinarea cerealelor se pierd multe vitamine, săruri minerale, lipide și fibre. După rafinare cerealele sunt mai ușor de digerat, dar au încărcătură glicemică mai mare. Despre încărcătura glicemică voi vorbi în altă postare.

biscuiți

Dacă vrei să rămâi la curent cu postările mele despre sănătate, frumusețe și farmacie abonează-te gratuit la site-ul meu și dă like paginii mele de Facebook: AICI.

Te interesează domeniul Farma? Atunci alătură-te grupului de discuții  „Farmacisti, asistenti, studenti si viitori studenti la FARMACIE”, AICI.

Vrei să afli mai multe despre substanțele toxice și mecanismul lor de acțiune? Îți recomand cu drag cărțile mele de Toxicologie pe care le poți achiziționa direct de la mine sau de la Librăria Hamangiu  (de AICI)!

Te interesează CHIMIA? Atunci îți recomand cu drag cărțile mele de Analiză chimică (vezi AICI) pe care le poți achiziționa direct de la mine sau de la Librăria Hamangiu  (de AICI)!

Asociatia Succes

Te invit să devii student la Facultate de Farmacie a Universității Titu Maiorescu să înveți despre principiile active din alimente de la cadrele noastre didactice specialiste în Nutriție și Dietoterapie!

Referințe științifice:

McKevith B, . Nutritional aspects of cereals. Nutr Bull 2004;29:111–42.

Gibson S, . Micronutrient intakes, micronutrient status and lipid profiles among young people consuming different amounts of breakfast cereals: further analysis of data from the National Diet and Nutrition Survey of Young People aged 4 to 18 years. Public Health Nutr 2003;6:815–20.

0 Comentarii

Lasă un comentariu