Acest website foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigarii, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii./ This website uses cookies. By continuing to browse the website, you are agreeing to our use of cookies.

Cum prepari salată de bulgur brun cu pește? Și cum consumi corect carnea?

2041 Vizualizări 0 Comment
bulgur

Vrei o gustare sănătoasă și sățioasă? Ți-am pregătit o rețetă de salată cu bulgur brun și pește care se prepară relativ ușor. Îți va asigura necesarul de proteine pe parcursul întregii zile și îți va aduce și aportul de vitamine și minerale de care ai nevoie!

 

 🙂 Ingredientele de care ai nevoie sunt sunt:

-o cană de bulgur brun;

-două legături de ceapă verde;

-o legătură de mărar;

-o legătură de pătrunjel;

-un păstrăv;

-frunze de baby spinach;

-frunze de baby batavla roșii și verzi;

-funze de rucola;

-o limetă;

-ulei de măsline extravirgin.

 

 🙂 Cum prepari:

-Pui la fiert două căni de apă și după ce apa dă în clocot adaugi bulgurul, apoi lași să fiarbă încă maxim un minut.

-Iei vasul de pe foc, îl acoperi și lași bulgurul în repaos până ce absoarbe toată apa.

-Tai mărunt ceapa verde, mărarul și pătrunjelul (cu tot cu codițe).

-Pui păstrăvul întreg la aburi, apoi îl dezosezi și îl tai în bucățele mai mici.

-Într-un castron amesteci bulgurul scurs, ceapa verde, pătrunjelul și mărarul mărunțite cu bucățelele de păstrăv și funzele de baby spinach, baby batavla și rucola.

-Cât mai aproape de momentul servirii, adaugi uleiul de măsline extravirgin și zeama și coaja rasă de la limetă.

Salata astfel obținută ar trebui să îți ajungă pentru patru porții.

Poftă bună!

medacademy

OBSERVAȚII!

-Poți consuma această salată atât la micul dejun, cât și la prânz.

-Carnea conține proteine de înaltă valoare biologică.

-Grăsimile din compoziția cărnii au avantajul că îmbunătățesc gustul acesteia și cresc gradul de sațietate, însă au dezavantajul că scad digestibilitatea cărnii și o fac mai puțin sănătoasă , întrucât acizii grași saturați din grăsimile animale cresc riscul apariției bolilor cardio-vasculare.

-Carnea are și dezavantajul de a nu conține fibre, ceea ce poate provoca constipație.

-Frecvența recomandată de consum a cărnii este următoarea: carnea slabă de vită și de porc (carnea roșie) maxim o dată pe săptămână în cantități reduse, iar canea de pasăre și de pește (carnea albă) de cel mult două ori pe săptămână.

-Dintre toate tipurile de carne, cea de pește este cea mai sănătoasă deoarece este cel mai ușor de digerat, iar cea a peștilor de ape reci (de exemplu somon, păstrăv, hering) conține acizi grași omega-3 care ajută la buna funcționare a creierului și prevenirea bolilor cardio-vasculare.

-Te rog să reții că întotdeauna carnea se consumă în asociere cu legume și nu cu pâine, mămăligă sau cartofi, deoarece acestea din urmă afectează digestia cărnii. Despre aceste subiecte îți voi povesti mai pe larg în alte postări.

-Te-ar putea interesa și salata de quinoa cu rodiisalata de bulgur alb cu roșii cherry și chifteluțe cu dovlecei.

Acest articol a fost preluat și de Revista „Observator culinar”>>> AICI.

Dacă vrei să rămâi la curent cu postările mele despre sănătate, frumusețe și farmacie abonează-te gratuit la site-ul meu și dă like paginii mele de Facebook: AICI.

Te interesează domeniul Farma? Atunci alătură-te grupului de discuții  „Farmacisti, asistenti, studenti si viitori studenti la FARMACIE”, AICI.

Vrei să afli mai multe despre substanțele toxice și mecanismul lor de acțiune? Îți recomand cu drag cărțile mele de Toxicologie pe care le poți achiziționa direct de la mine sau de la Librăria Hamangiu  (de AICI)!

Te interesează CHIMIA? Atunci îți recomand cu drag cărțile mele de Analiză chimică (vezi AICI) pe care le poți achiziționa direct de la mine sau de la Librăria Hamangiu  (de AICI)!

Asociatia Succes

Te invit să devii student la Facultate de Farmacie a Universității Titu Maiorescu să înveți despre principiile active din alimente de la cadrele noastre didactice specialiste în Nutriție și Dietoterapie!

Referințe științifice:

Wood J.D., et al, Fat deposition, fatty acid composition and meat quality: A review, Meat Science2008, 78(4), 343–358.

Wood J.D., et al, Effects of fatty acids on meat quality: a review, Meat Science, 2004, 66(1), 21-32.

0 Comentarii

Lasă un comentariu