Acest website foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigarii, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii./ This website uses cookies. By continuing to browse the website, you are agreeing to our use of cookies.

Cum preparăm chifteluțe delicioase cu pește?

2075 Vizualizări 0 Comment
Chifteluțe

Astăzi îți propun o rețetă de chifteluțe cu carne de pește. Chifteluțele sunt dietetice și foarte delicioase. Îți garantez! 😉

În plus, se prepară relativ ușor. Haide să vedem despre ce este vorba!

🙂 Ingredientele de care ai nevoie sunt sunt:

-1 Kg de baby hering;

-două felii de pâine albă înmuiate în apă (sau lapte) și stoarse;

-o legătură de pătrunjel;

-o legătură de mărar;

-două ouă;

-o ceapă mare;

-2-3 căței de usturoi

-ulei.

 

 🙂 Cum prepari:

-Lași la dezghețat heringul.

-După ce heringul se dezgheață, îl tranșezi și îi scoți capul și intestinele, apoi îl speli și îl dai prin mașina de tocat.

-Amesteci carnea de pește tocată obținută cu pâinea înmuiată și stoarsă, cu conținutul întreg al celor două ouă (adică și cu albușul și cu gălbenușul).

-Tai mărunt ceapa și verdeața (cu tot cu codițe).

-Amesteci verdeața cu compoziția obținută și omogenizezi amestecul.

-Modelezi chifteluțele și le prăjești în ulei la foc mic, pentru a se pătrunde.

Et voila! Chifteluțele sunt gata! 🙂  Poftă bună!

OBSERVAȚII!

-Datorită utilizării cepei (cu rol de condiment iute) și a pătrunjelului (cu rol de condiment aromat)  în compoziția chifeteluțelor, nu ai nevoie de adaos de sare. Chifteluțele ies foarte delicioase și fără sare! Crede-mă, sunt testate de mine!

-Frecvența recomandată de consum a cărnii este următoarea: carnea slabă de vită și de porc (carnea roșie) maxim o dată pe săptămână în cantități reduse, iar canea de pasăre și de pește (carnea albă) de cel mult două ori pe săptămână.

-Dintre toate tipurile de carne, cea de pește este cea mai sănătoasă deoarece este cel mai ușor de digerat, iar cea a peștilor de ape reci (de exemplu somon, păstrăv, hering) conține acizi grași omega-3 care ajută la buna funcționare a creierului și prevenirea bolilor cardio-vasculare.

-Asocierile dintre carne și produse amidonoase (precum pâinea) nu sunt chiar atât de sănătoase întrucât amidonul îngreunează digestia proteinelor din carne.

medacademy

-Din punct de vedere biochimic, aceste chifteluțe nu sunt însă 100% sănătoase, deoarece implică procesul de prăjire. Acest proces este însoțit de degradări la nivel molecular a unor molecule din alimente, ceea ce poate genera compuși cu potențial cancerigen. Despre procesul de prăjire și afumare îți voi povesti pe larg în alte postări.

-Îți recomand să consumi cât mai rar alimente care sunt procesate prin prăjire sau afumare.

-Acest articol a fost preluat și de revista Observator culinar >>> AICI.

-Te-ar putea interesa și salata de quinoa cu rodiisalata de bulgur alb cu roșii cherry și chifteluțe cu dovlecei.

Dacă vrei să rămâi la curent cu postările mele despre sănătate, frumusețe și farmacie abonează-te gratuit la site-ul meu și dă like paginii mele de Facebook: AICI.

Te interesează domeniul Farma? Atunci alătură-te grupului de discuții  „Farmacisti, asistenti, studenti si viitori studenti la FARMACIE”, AICI.

Vrei să afli mai multe despre substanțele toxice și mecanismul lor de acțiune? Îți recomand cu drag cărțile mele de Toxicologie pe care le poți achiziționa direct de la mine sau de la Librăria Hamangiu  (de AICI)!

Te interesează CHIMIA? Atunci îți recomand cu drag cărțile mele de Analiză chimică (vezi AICI) pe care le poți achiziționa direct de la mine sau de la Librăria Hamangiu  (de AICI)!

Asociatia Succes

Te invit să devii student la Facultate de Farmacie a Universității Titu Maiorescu să înveți despre principiile active din alimente de la cadrele noastre didactice specialiste în Nutriție și Dietoterapie!

Referințe științifice:

Wood J.D., et al, Fat deposition, fatty acid composition and meat quality: A review, Meat Science2008, 78(4), 343–358.

Wood J.D., et al, Effects of fatty acids on meat quality: a review, Meat Science, 2004, 66(1), 21-32.

0 Comentarii

Lasă un comentariu