Acest website foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigarii, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii./ This website uses cookies. By continuing to browse the website, you are agreeing to our use of cookies.

Astăzi avem în meniu chifteluțe apetisante cu quinoa!

1742 Vizualizări 0 Comment
quinoa

Atunci când îți dorești o gustare sănătoasă, dar în același și timp sățioasă, quinoa este o opțiune foarte bună! Și se poate prepara în mai multe feluri.

Astăzi am ales să îți prezint o rețetă de chifteluțe cu quinoa, încercată de mine, care se prepară relativ rapid.

Iată cum procedezi:

 

 🙂 Ingredientele de care ai nevoie sunt sunt:

-o cană de quinoa;

-4 ouă;

-o legătură de ceapă verde;

-o legătură de pătrunjel;

-o legătură de mentă;

-o lingură cu vârf de făină;

-piper;

-ulei.

 🙂 Cum prepari:

-Adaugi cantitatea prevăzută de quinoa într-o cantitate dublă de apă fierbinte și menții la fierbere 5 minute, apoi lași în repaos vasul acoperit aproximativ 30 de minute pentru a se îmbiba cu apă.

-Scurgi bine de apă quinoa astfel îmbibată, în cazul în care aceasta nu a absorbit toată apa.

-O amesteci cu ceapa verde, cu menta și cu pătrunjelul tăiate mărunt.

-În funcție de preferințe, poți adăuga puțin piper.

-În compoziția astfel obținută adaugi 4 ouă și o lingură cu vârf de făină.

-Din amestecul obținut se modelează chifteluțele, care se prăjesc în ulei.

Și iată ce bunătate de chifteluțe ai obținut! 😛  Poftă bună!

OBSERVAȚII!

-Deoarece în compoziția acestor chifteluțe ai utilizat ceapa (cu rol de condiment iute) și pătrunjelul (cu rol de condiment aromat), acestea nu mai au nevoie de adaos de sare sau de piper. Chifteluțele ies foarte delicioase și fără sare!

 -Quinoa (cu denumirea științifică de Chenopodium quinoa willd), este o pseudocereală originară din regiunea Anzilor a Americii de Sud. Quinoa i-a inspirat pe nutriționiști și cercetătorii din domeniul nutriției să afle mai multe despre conținutul său nutrițional excepțional.

-Studiile științifice au arătat că semințele acestei plante au proprietăți antioxidante, antihipertensive și antidiabetice.

-Semințele acestei plante reprezintă o sursă importantă de tiamină, acid folic și vitamina C. Acestea conțin vitamina E și o cantitate mai mare de potasiu, calciu, magneziu, fier, zinc decât majoritatea cerealelor.

-Te-ar putea interesa și salata de quinoa cu rodiisalata de bulgur alb cu roșii cherry și chifteluțe cu dovlecei.

Dacă vrei să rămâi la curent cu postările mele despre sănătate, frumusețe și farmacie abonează-te gratuit la site-ul meu și dă like paginii mele de Facebook: AICI.

Te interesează domeniul Farma? Atunci alătură-te grupului de discuții  „Farmacisti, asistenti, studenti si viitori studenti la FARMACIE”, AICI.

Vrei să afli mai multe despre substanțele toxice și mecanismul lor de acțiune? Îți recomand cu drag cărțile mele de Toxicologie pe care le poți achiziționa direct de la mine sau de la Librăria Hamangiu  (de AICI)!

Te interesează CHIMIA? Atunci îți recomand cu drag cărțile mele de Analiză chimică (vezi AICI) pe care le poți achiziționa direct de la mine sau de la Librăria Hamangiu  (de AICI)!

Asociatia Succes

 Te invit să devii student la Facultate de Farmacie a Universității Titu Maiorescu să înveți despre principiile active din alimente de la cadrele noastre didactice specialiste în Nutriție și Dietoterapie!

Referințe științifice:

Arneja, Intelli; Tanwar, Beenu; Chauhan, Ambika. Nutritional Composition and Health Benefits of Golden Grain of 21 st Century, Quinoa (Chenopodium quinoa willd.): A Review, Pakistan Journal of Nutrition; (2015): 1034-1040.

Jenny Ruales, Content of fat, vitamins and minerals in quinoa (Chenopodium quinoa, Willd) seeds, Food Chemistry, 1993: 48(2), 131-136.

0 Comentarii

Lasă un comentariu