Coca cola. Din punct de vedere chimic.
Farmacist Primar Doctor Alice Piperea
Mă numesc Alice Piperea şi sunt absolventă şef de promoţie a Facultăţii de Farmacie UMF Carol Davila din Bucureşti cu media 10.00, sunt farmacist primar în laborator farmaceutic şi doctor în ştiinţe farmaceutice. Sunt actual Profesor, fost Lector universitar la Facultatea de Farmacie, în cadrul căreia am predat Toxicologia și Chimia analitică, disciplinele pe care le-am îndrăgit cel mai mult în facultate.
3 Comentarii
Le Chatelier
Ar fi bine dacă ați calcula pH-ul imprimat de concentrația de acid fosforic și sa îl comparați cu pH-ul gastric înainte sa faceți afirmația ca sucurile acide sunt contraindicate persoanelor ce suferă de hiperaciditate. In rest un articol drăguț. Multă bafta
Alice Piperea
Bună ziua! Băuturile acide carbogazoase sunt contraindicate în hiperaciditate, deoarece sunt puternic stimulatoare ale secretiei gastrice (acide). Coca cola cu atât mai mult, deoarece, pe lângă conținutul în acizi (inclusiv acid carbonic) conține și cafeină, care are același efect stimulator. Bibliografie:”Nutriție, dietoterapie și compoziția alimentelor”, Denisa Mihele, Ed Multipress Intenațional, București 2004. Studii științifice doveditoare in acest sens găsiți aici: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0016508595900160.Mulțumesc pentru aprecieri!
Andi
Ocazional dacă bei o cola de 250 ml ( sticlă nu alt ambalaj) nu ai probleme.
Problemele apar dacă devine obișnuință și bei zilnic.
E valabil pt orice băutură fie ea suc ori bere, vin.