Am publicat Cartea nr. 20 – „MINȚI INTOXICATE”-volumul I

Astăzi s-a publicat în mediul online cea de-a 20-a mea carte, intitulată „Minți intoxicate”-volumul I, pe care am scris-o împreună cu colaboratoarea mea, Andreea Braboveanu, Farmacist și Medic Veterinar. Această carte este publicată la o editură internațională.

Ca și în cazul celorlalte 19 cărți publicate anterior (despre care poți citi mai multe AICI), am dedicat foarte mult timp documentării științifice, muncind enorm de mult, de la conținutul științific, până la tehnoredactare și realizarea coperții sale.

Această carte este dedicată specialiștilor în domeniul sănătății și se poate comanda online de AICI.

În lucrarea de față am tratat o temă de actualitate în domeniul toxicologiei și anume profilul farmacotoxicologic, utilizarea abuzivă și frauduloasă a antitusivelor centrale opioide, fiind prima carte din seria de cărți dedicată stupefiantelor morfinomimetice.

Această carte de toxicologie a fost scrisă din perspectiva a doi farmaciști, în colaborare cu al treilea farmacist, fiind concepută pentru specialiștii în domeniul sănătății, farmaciști și medici. Toxicologia are o importanță majoră în domeniul farmaceutic, fiind o disciplină care  reunește, în studiul său, majoritatea disciplinelor farmaceutice.

În această carte s-a tratat o temă de actualitate în domeniul toxicologiei și anume profilul farmacotoxicologic, utilizarea abuzivă și frauduloasă a antitusivelor centrale opioide prescrise pentru managementul tusei neproductive, precum și analiza chimico-toxicologică a acestora. Așadar antitusivele centrale opioide sunt tratate privind mai multe aspecte de interes din domeniul farmaceutic.

Obiectivele acestei lucrări sunt reprezentate de prezentarea detaliată a problematicii tusei, a tratamentelor disponibile pentru tuse, a profilului farmacotoxicologic al celor mai relevante antitusive utilizate în managementul acestei patologii, a cazurilor relevante de intoxicații prezentate de literatura de specialitate, precum și de prezentarea celor mai relevante metode analitice de determinare a acestora din corpurile delicte și probele biologice.

Ca și celelalte cărți publicate anterior, cartea de față este documentată din punct de vedere științific, având aproximativ 450 de referinte bibliografice. Referințele bibliografice sunt reprezentate exclusiv de articole științifice, cărți de specialitate și website-uri ale autorităților competente. Majoritatea referințelor bibliografice sunt reprezentate de articole științifice recente și de actualitate. Documentarea acestei cărți acoperă atât domeniul clinic cât si pe cel farmacotoxicologic, informațiile fiind analizate în mod critic, fiind vizibil efortul de a le integra într-o concepție unitară.

Cu drag,

Lector univ. Dr. Farmacist Primar Alice Piperea

Te-ar putea interesa și Toxicologia sufletului meu.

______________________________________________________________________________

MULȚUMIRI

______________________________________________________________________________

Le mulțumim tuturor profesorilor care ne-au format cu mare exigență în domeniul farmaceutic și didactic, care au crezut în noi și care ne-au ambiționat să ajungem aici!

Îi mulțumim colaboratoarei noastre, farmacist Iulia Oancea, pentru suportul oferit.

Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.

 

Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai noi articole în căsuța de email.
Loading

 

Află mai multe despre mine AICI.

 

 

 

 

1 Comentarii
  • Marius Chipurici

    Răspunde

    Buna ziua, am putea colabora. Și eu ma ocup de lucruri asemănătoare! 0724226540

Lasă un comentariu

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. View more
Accept