Am publicat Cartea nr. 21 – „TRANCHILIZANTE NOTORII”

Tranchilizante notorii

Astăzi s-a publicat în mediul online cea de-a 21-a mea carte, intitulată „Tranchilizante notorii”, pe care am scris-o împreună cu Maestru Avocat Dr. Sorin-Dinu Măduța, Doctor în Filosofie Juridică. Mai multe despre Maestul Avocat am scris aici, în biografia sa. Această carte este publicată la o editură internațională.

Ca și în cazul celorlalte 20 cărți publicate anterior (despre care poți citi mai multe AICI), am dedicat foarte mult timp documentării științifice, am muncit foarte mult, de la conținutul științific, până la tehnoredactare și realizarea coperții sale.

Această carte este dedicată specialiștilor în domeniul sănătății și se poate comanda online de AICI.

În această carte am tratat o temă de actualitate în domeniul toxicologiei și anume profilul farmacotoxicologic, utilizarea abuzivă și utilizarea frauduloasă a tranchilizantelor benzodiazepine, frecvent prescrise la ora actuală pentru managementul hiposomniei, respectiv anxietății.

Această carte de toxicologie a fost scrisă din perspectiva unui Farmacist și a unui Avocat, fiind destinată specialiștilor din domeniul sănătății, farmaciști și medici. Toxicologia are o importanță majoră în domeniul farmaceutic, fiind o disciplină care  reunește, în studiul său, majoritatea disciplinelor farmaceutice și este înrudită cu multe discipline de studiu, inclusiv cu disciplinele juridice.

În această carte am prezentat detaliat problematica anxietății și hiposomniei, a tratamentelor disponibile pentru aceste două patologii, a profilului farmacotoxicologic al celor mai relevante substanțe active din clasa benzodiazepinelor utilizate în managementul acestor patologii, a cazurilor relevante de intoxicații acute și cronice prezentate de literatura de specialitate, cele mai relevante metode analitice de determinare a acestora din corpurile delicte și probele biologice, precum și considerații privind regimul juridic al substanțelor psihotrope.

Ca și în cazul cărților publicate anterior, cartea de față este documentată din punct de vedere științific, având peste 300 de referinte bibliografice. Referințele bibliografice sunt reprezentate exclusiv de articole științifice, cărți de specialitate, legi și website-uri ale autorităților competente. Documentarea acestei cărți acoperă atât domeniul clinic cât si pe cel farmacotoxicologic și juridic, informațiile fiind analizate în mod critic, fiind vizibil efortul de a le integra într-o concepție unitară.

Cu drag,

Profesor independent Farmacist Primar Dr. Alice Piperea și Avocat. Dr. Sorin-Dinu Măduța

Te-ar putea interesa și Toxicologia sufletului meu.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

MULȚUMIRI

______________________________________________________________________________________________________________________________

Le mulțumim tuturor profesorilor care ne-au format cu mare exigență în domeniul farmaceutic și didactic, care au crezut în noi și care ne-au ambiționat să ajungem aici!

Le mulțumim colaboratoarelor noastre, farmacist Cimpoiașu Cătălina Ioana și farmacist Delcea Ioana Laura, pentru suportul oferit.

Dacă vrei să rămâi la curent cu postările mele despre sănătate, frumusețe și farmacie abonează-te gratuit la site-ul meu:

Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai noi articole în căsuța de email.
Loading

Află mai multe despre mine AICI.

 

 

 

0 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. View more
Accept