Biscuiți super-delicioși cu fulgi de ovăz și semințe

Biscuiți

Ai nevoie de o gustare rapidă și sățioasă? Ți-am pregătit o rețetă de biscuiți super-delicioși pe bază de fulgi de ovăz și semințe.:-) 

Te atenționez încă de la început că au potențial adictiv.  😛 

🙂 Ingredientele de care ai nevoie sunt:

-230 g semințe (de dovleac, floarea soarelui, nuci, in și migdale);

-230 g fulgi de ovăz;

-75 g de făină integrală;

-3 linguri de făină din semințe măcinate de in;

-o jumătate de pachet de praf de copt;

-75 g de zahăr;

-190 g unt moale;

-două ouă;

-arome.

 🙂 Cum prepari:

-Prăjești semințele într-o tigaie uscată. Le lași să se răcească la temperatura camerei, apoi la mărunțești la dimensiuni medii în robotul de bucătărie.

-Mixezi într-un bol untul, zahărul și ouăle.

-Adaugi apoi aromele, semințele și amestecul de făină și fulgi de ovăz.

-Omogenizezi bine compoziția astfel obținută. Compoziția pe care o obții trebuie să fie grunjoasă și puțin lipicioasă.

-Modelezi apoi biscuiții cu mâna, fie sub frmă rotundă, fie sub formă de bastonașe.

biscuiți

-Coci în cuptorul preîncălzit biscuiții astfel modelați în tavă pe hârtie de copt neunsă, până se rumenesc foarte puțin pe margine.

Poftă bună!

OBSERVAȚII!

-Prepararea acestor biscuiți durează destul de mult, mai ales în faza de modelare, astfel încât te sfătuiesc să te înarmezi cu multă răbdare! Însă vei constata că efortul va merita. Pe cât sunt de laborioși, pe atât sunt de gustoși. 😛

-Biscuiții obținuți, deși pe bază de semințe și ovăz, au un conținut caloric relativ ridicat din cauza adaosului de făină, zahăr și unt. Așa că încearcă să nu abuzezi de această plăcere (ne)vinovată! 😉

-Încearcă să reduci pe cît posibil numărul de astfel de gustări hipercalorice. Acești biscuiți au potențial adictiv mare din cauza asocierii dintre lipide și glucide.

-Nu trebuie să consumi cereale în mod abuziv. Ceea ce probabi nu știai, este că cerealele nu conțin vitamina A, C și vitamina B12 . De aceea, dacă sunt consumate în exces în detrimentul altor alimente, pot duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare. Proteinele din cereale au un conținut dezechilibrat de aminoacizi, ceea ce poate determina scăderea imunității organismului și a masei musculare dacă acestea sunt consumate în exces în detrimentul altor alimente, motiv pentru care trebuie să asociezi proteinele din cereale cu cele din leguminoase.

-Proteina din cereale (glutenul) are mare potențial alergen, deci poate determina apariția bolii celiace.

-Nu asocia niciodată cerealele la aceeași masă cu carnea sau produsele din carne.

-Prin rafinarea cerealelor se pierd multe vitamine, săruri minerale, lipide și fibre. După rafinare cerealele sunt mai ușor de digerat, dar au încărcătură glicemică mai mare. Despre încărcătura glicemică voi vorbi în altă postare.

biscuiți

Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.

Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai noi articole în căsuța de email.
Loading

Află mai multe despre mine AICI, AICI și AICI.

Referințe științifice:

McKevith B, . Nutritional aspects of cereals. Nutr Bull 2004;29:111–42.

Gibson S, . Micronutrient intakes, micronutrient status and lipid profiles among young people consuming different amounts of breakfast cereals: further analysis of data from the National Diet and Nutrition Survey of Young People aged 4 to 18 years. Public Health Nutr 2003;6:815–20.

0 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. View more
Accept