TESTE GRILĂ de FARMACOTOXICOLOGIE pentru Licență și Rezidențiat în Farmacie

grile

Astăzi a ieșit de sub tipar cea de-a 16 mea carte, cu totul specială, fiind prima carte amplă de teste grilă de toxicologie din domeniul farmaceutic de pe piață, intitulată „TESTE GRILĂ DE FARMACOTOXICOLOGIE PENTRU LICENȚĂ ȘI REZIDENȚIAT ÎN FARMACIE”, care conține 2000 de teste grilă, având 800 de pagini.

Ca și în cazul celorlalte 15 cărți publicate anterior (despre care poți citi mai multe AICIAICIAICI, AICI, AICI și AICI), am dedicat foarte mult timp documentării științifice, muncind enorm de mult, de la conținutul științific, tehnoredactare, până la partea artistică, întrucât până și „hăinuța” cu care am „îmbrăcat-o” este opera mea de artă! 😛 

Pentru cei interesati, acesta, împreună cu toate celelalte 15 cărți, se pot achiziționa de la librăria Hamangiu a Universităţii Titu Maiorescu, din Calea Văcăreşti nr. 187, corp V, parter, sector 4, Bucureşti. 

Această carte de grile se poate comanda on-line, de AICI, cu reducere de 10% față de prețul din librărie, la doar 63 de lei.

Stocul este însă limitat. Pentru comenzi suplimentare, dacă va fi cazul, va rog să mă contactaţi AICI sau pe Facebook.

Așa cum am spus puțin mai sus, cartea de față este prima carte amplă de teste grilă de toxicologie din domeniul farmaceutic de pe piață, fiind scrisă din perspectiva unui farmacist și se adresează studenților care doresc să se pregătescă pentru examenul de licență în farmacie, dar și absolvenților Facultății de Farmacie care doresc să se pregătească pentru examenul de rezidențiat.

Această carte a fost concepută la standarde foarte înalte de calitate, cuprinzând diferite modele de grile pe diferite grade de dificultate, de la întrebări foarte ușoare, la întrebări foarte dificile, în așa fel încât să asigure o evaluare temeinică a cunoștințelor de toxicologie și farmacologie.

Cartea de față respectă în totalitate programa actuală a examenelor de licență și rezidențiat în farmacie din domeniul toxicologie, fiind utilă și pentru evaluarea cunoștințelor de farmacologie din capitolele tratate.

Întrebările grilă prezentate acoperă practic toată materia capitolelor din programa analitică a examenului de licență și a concursului de rezidențiat în farmacie. Cartea oferă o evaluare amplă și amănunțită a cunoștințelor din domeniu, pentru fiecare xenobiotic/clasă de xenobiotice în parte, evaluarea realizându-se de la aspecte care țin de structură chimică și analiză toxicologică, până la toxicocinetică (cu accent pe schemele de biotransformare), toxicodinamie, simtomatologia intoxicațiilor și tratamentul acestora.

Să nu uităm că toxicologia este o disciplină foarte vastă de studiu, preocupând-se atât de sinteza unor substanțe toxice precum pesticidele sau substanțele toxice de luptă, dar și de studiul proprietăților termodinamice și fizico-chimice ale acestora, studiul metodelor de izolare și analiză chimică, studiul toxicocineticii dar și toxicodinamicii xenobioticelor, studiul simptomatologiei intoxicațiilor și tratamentului acestora și că necesită cunoștințe din multe domenii, precum farmacologia, chimia analitică, chimia organică, chimia anorganică, biochimia, farmacognozia, fiziologia, patologia, etc.

Având în vedere că toxicologia are o importanță covârșitoare în domeniul farmaceutic, fiind disciplina care reunește, în studiul său, majoritatea disciplinelor farmaceutice, pe lângă aspectele toxicologice pe care se pune accentul, sunt evaluate și bazele fiziologice, farmacologice și chimice, acolo unde este cazul, pentru o evaluare completă și aprofundată a cunoștințelor însușite.

Această carte oferă un sprijin real studenţilor și absolvenților de farmacie în evaluarea noţiunilor de toxicologie și farmacologie, precum şi în aprofundarea acestora, în vederea dezvoltării competenţelor şi atingerii performanţelor dorite pentru obținerea unor rezultate excelente la examenul de licență și la concursul de rezidențiat.

Cu drag,

Lector univ. Dr. Alice Piperea

Te-ar putea interesa și Toxicologia sufletului meu.

Știrea apariției acestei cărți a fost preluată și de presa online:

-Revista Bussiness Lounge >>> AICI;

-Revista Succes >>> AICI;

-Succes Press & PR >>> AICI.


MULȚUMIRI


Le mulțumesc, deasemenea, tuturor profesorilor care m-au format cu mare exigență în domeniul farmaceutic și didactic, care au crezut în mine și care m-au ambiționat să ajung aici!

Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.

Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai noi articole în căsuța de email.
Loading

Află mai multe despre mine AICI, AICI și AICI.

0 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. View more
Accept