Chimie cu suflet… de Farmacist

Chimie

După cei mai frumoși ani dedicați analizei chimice, iată și încununarea muncii și experienței mele cumulate în tot acest timp în acest domeniu : am publicat 3 cărți nou-nouțe de analiză chimică în domeniul farmaceutic, la care am muncit enorm de mult:

 🙂 „Analiză chimică calitativă în domeniul farmaceutic. Baze teoretice;

 🙂 Analiză chimică neinstrumentală cantitativă în domeniul farmaceutic. Baze teoretice;

 🙂 Analiză instrumentală și metode de separare a speciilor chimice în domeniul farmaceutic. Baze teoretice.

Pentru cei interesati, acestea se pot achiziționa de la librăria Hamangiu a Universităţii Titu Maiorescu, din Calea Văcăreşti nr. 189, corp V, parter, sector 4, Bucureşti – Editura UTM . Cei care îşi doresc cărţile mele dar nu au timp să ajungă la librărie le pot achiziţiona direct de la mine, cu tot cu autograf şi dedicaţie.

Stocul este însă limitat. Pentru comenzi suplimentare, dacă va fi cazul, va rog să mă contactaţi AICI sau pe Facebook.

Aceste trei cărți de analiză chimică, împreună cu celelalte trei cărți publicate, s-au născut din pasiunea mea pentru chimia analitică, disciplină de care m-am îndrăgostit încă din anul I de facultate, care a surclasat orice alt tip de chimie care îmi plăcea până atunci și care a reprezenat pentru mine o provocare, atât în calitate de student, pentru a o înțelege, cât și în calitate de cadru didactic, pentru a o face înțeleasă de către student.

Pe acestă cale doresc să le mulțumesc tuturor profesorilor care mi-au format o gândire analitică cu ajutorul căreia pot astăzi să concep astfel de lucrări.  🙂 

Carțile a fost scrise prin prisma celor două misiuni personale pe care le am, și anume cea de farmacist și cea de cadru didactic. Aceste cărți reprezintă încununarea efortului meu de a oferi o analiză chimică actualizată în domeniul farmaceutic, prezentată din punct de vedere teoretic, fiind în strânsă legătură cu aplicațiile practice din acest domeniu, prezentate la partea de laborator.

Aceste cărți vin în completarea primelor mele 3 cărți publicate, și anume: Analiză chimică calitativă aplicată în domeniul farmaceutic. Baze teoretice și practice”, Editura Universității Titu Maiorescu, Editura Hamangiu, București 2016, “Analiză chimică neinstrumentală cantitativă aplicată în domeniul farmaceutic. Baze teoretice și practice”, Editura Universității Titu Maiorescu, Editura Hamangiu, București 2016 și “Analiză instrumentală și metode de separare a speciilor chimice aplicate în domeniul farmaceutic. Baze teoretice și practice, Editura Universității Titu Maiorescu, Editura Hamangiu, București 2016 (despre care poți citi mai multe AICI), cu explicarea în detaliu a noțiunilor teoretice ce privesc analiza chimică calitativă, cantitativă și instrumentală.

Cărțile sunt în conformitate cu programa analitică aprobată de A.R.A.C.I.S. pentru cursul disciplinei de Chimie Analitică în vederea pregătirii studenților Facultății de Farmacie, fiind destinată atât acestora, cât și celor care doresc să își reactualizeze cunoștințele în domeniu. Acestea, împreună cu celelalte 3 cărți de analiză chimică publicate, reprezintă o bază solidă de cunoștințe pentru ușurarea pregătirii studenților Facultății de Farmacie în vederea susținerii examenului de licență la disciplina Controlul Medicamentului.

Cărțile se remarcă prin prezentarea detaliată a tuturor demonstrațiilor deducerii relațiilor matematice care se stabilesc între diverși parametri, prin prezentarea logică și ușor de urmărit și însușit a informațiilor, în strânsă relație cu prevederile celor trei farmacopei internaționale în vigoare după care se lucrează în practic toate laboratoarele de analiză a medicamentului: Farmacopeea Europeană, Farmacopeea Statelor Unite și Farmacopeea Japoneză. Am prezentat informațiile în așa fel încât să formez studenților un tip analitic de gândire, astfel încât materia să poată fi însușită logic și cu ușurință.

Am selectat cu grijă exclusiv aspectele privitoare la analiza de interes farmaceutic, întrucât analiza chimică stă la baza a practic tuturor disciplinelor de laborator farmaceutic.

Aceste cărți mă reprezintă, de la conținut până la format, în aceaste cărți am strâns cele mai importante învățături de la profesorii mei, dar și noțiuni de actualitate, prin intermediul cărora mă bucur că pot aduce un plus prin oferirea cititorilor a unor informații pertinente, după ani de studiu, de predat și de experiență cumulată în domeniu.

Aceste cărți recent publicate, împreună cu celelalte cărți publicate, reprezintă încununarea muncii mele privind analiza chimică, ocazie de consolidare și dezvoltare a cunoștințelor teoretice în domeniu, fiind totodată un material amplu care pune bazele teoretice referitoare la analiza chimică din domeniul farmaceutic.

 

Cu drag,

Lector Univ. Dr. Alice Piperea-Șianu

Cuprinsul acestor cărți îl găsești AICI.

PS: Cărțile mele au intrat și în atenția Asociației Succes în Educație și Sport și Med Academy.


MULȚUMIRI


Le mulțumesc Editurii Universității Titu Maiorescu și Editurii Hamangiu pentru sprijinul pe care mi l-au acordat și pe care mi-l acordă de fiecare dată la publicarea cărților!

Le mulțumesc, deasemenea, tuturor profesorilor care m-au format cu mare exigență în domeniul farmaceutic și didactic, care au crezut în mine și care m-au ambiționat să ajung aici!

Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.

Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai noi articole în căsuța de email.
Loading

Află mai multe despre mine AICI, AICI și AICI.

0 Comentarii

Lasă un comentariu