CHIMIE pentru ADMITERE la MEDICINĂ-5 exemple de grile REZOLVATE (VIDEO)

 

Îți dorești să devii student la Facultățile de MEDICINĂ/MEDICINĂ DENTARĂ ale universităților de stat? 

 

Am selectat 5 modele de grile de chimie organică de teorie și calcul, din culegerile de grile pentru admitere la medicină, pentru a-ți testa cunoștințele pe care le-ai dobândit până acum.

 

1.(Complement simplu) Prin arderea unui amestec gazos de volum V1 (c.n.) ce conține un alcan gazos și cantitatea de aer (cu 20% oxigen în procente de volum) stoechiometric necesară combustiei alcanului, se obține un amestec gazos ce se răcește și se trece printr-o soluție de hidroxid de potasiu, volumul gazos final fiind V2 (c.n.). Stiind că raportul V1/V2 este 1,3, iar randamentul reacției este de 100%, atunci alcanul supus arderii este:

A.metanul;

B.etanul;

C.propanul;

D.butanul;

E.neopentanul.

 

Vezi rezolvarea VIDEO a acestei probleme>>> AICI.

2.(Complement simplu) Se condensează crotonic glioxalul cu butanona. Câți produși diferiti (fără stereoziomeri) se pot forma în mediul de reactie, dacă se admit doar condensări dimoleculare?

A.2;

B.4;

C.3;

D.5;

E.6.

Vezi rezolvarea VIDEO a acestei grile>>> AICI.

3. (Complement simplu) Din 153,03 m3 propenă, măsurați la 4 atm și 100 grade C se obține fenol. Să se calculeze volumul compusului obținut prin reducerea produsului secundar rezultat la fabricarea fenolului, știind că are densitatea egală cu 0,85 g/cm3 și că randamentul global al reactiilor este 85%.

A.448 m3;

B.380,8 m3;

C.152,9 m3;

D.1,2 m3;

E.5 m3.

Vezi rezolvarea VIDEO a acestei grile>>> AICI.

 

4. (Complement simplu) Se etoxilează anilina cu etilenoxid în vederea obținerii N-(beta-hidroxietil)-anilinei. Știind că se obțin 13700 Kg produs în condițiile unui randament de 75%, lucrându-se cu un exces de etilenoxid de 25%, raportul molar anilină:etilenoxid la sfârșitul reactiei este:

A.0,6;

B.0,5;

C.2;

D.1;

E.0,7.

Vezi rezolvarea VIDEO a acestei grile>>>AICI.

5. (Complement grupat) Cu formula moleculară C4H8O:

1.poate exista un singur alcool terțiar;

2.pot exista 5 eteri aciclici (inclusiv izomeri de configurație);

3.pot exista 3 compuși carbonilici;

4.pot exista 3 eteri ciclici care rezultă prin reacția unor alchene cu oxigenul molecular în prezența argintului drept catalizator, la temperatură crescută.

 

Vezi rezolvarea VIDEO a acestei grile>>> AICI.

 

Știi să rezolvi aceste grile pentru admitere la medicină? Atunci te felicit!

Dacă însă ai nevoie de ajutor pentru pregătirea la CHIMIE ORGANICĂ și BIOLOGIE pentru admitere la MEDICINĂ/MEDICINĂ DENTARĂ (ale universităților de stat) și pentru BACALAUREATUL la aceste discipline:

Contact: meditatii@alicepiperea.ro

Mesaj WhatsApp: 0770969242

(Raspundem rapid doar la solicitarile DIRECTE prin mesaj WhatsApp!)

 

Oferim MEDITAȚII ONLINE la CHIMIE ORGANICĂ și BIOLOGIE UMANĂ (atât din Corint, cât și din Barron’s) pentru BAC și ADMITERE la FACULTĂȚILE DE MEDICINĂ GENERALĂ ȘI MEDICINĂ DENTARĂ ale universităților de STAT. NU pregătim elevi pentru admitere la universități private și nici pentru admitere la Farmacie sau la specialități mici, precum, de exemplu Asistență medicală.

Lecțiile de CHIMIE ORGANICĂ sunt susținute de mine. Sunt Farmacist primar Doctor, șef de promoție UMF Carol Davila cu media 10.00, fostă olimpică la CHIMIE la faza națională, cu peste 10 ani experiență în calitate de cadru didactic universitar, peste 10 ani experiență în pregătirea elevilor pentru Admiterea la Medicină și autor a 21 de căți din domeniile CHIMIE și TOXICOLOGIE.

Lecțiile de BIOLOGIE sunt susținute de colaboratorii mei MEDICI – CADRE DIDACTICE UNIVERSITARE.

Lecțiile organizate de echipa mea au loc DOAR ONLINE.

Mai multe detalii, recenzii ale fostilor mei elevi, lecții online demonstrative de CHIMIE si despre cum decurge pregătirea la CHIMIE, găsești AICI.

AVANTAJELE lecțiilor ONLINE organizate de mine:

-lucrez doar cu softuri cu licență achiziționată și cu aparatură performantă;

-au calitate NET SUPERIOARĂ lecțiilor online cu o clasă de 20-30 de elevi, deoarece lucrez în grupe mici de elevi și utilizez cameră video Full HD, microfon profesional și platforme cu licență achiziționată ce oferă video High Definition (de înaltă rezoluție) și sunet de calitate superioară;

-am posibilitatea înregistrării in format High Definition (de înaltă rezoluție) a tuturor ședințelor la care elevul lipsește din diferite motive, astfel încât să nu piardă absolut nimic din materia parcursă;

teoria este actualizată continuu și prezentată foarte detaliat, particularizată pe „chihițele” din grilele de admitere, cu multe explicații în plus față de manualele din bibliografie – elevul va primi acces la teoria lecțiilor parcurse împreună în format pdf și va avea acces la aceasta pe toată durata colaborării noastre; asadar ofer elevului acces la tot materialul teoretic al lectiilor parcurse impreuna pentru admiterea la Medicină în format pdf, foarte bine organizat și particularizat pe detaliile din grilele de admitere;

-la finalul fiecărei ședințe elevul va primi acces la rezolvarea problemelor de calcul/grilelor și tot ce am notat în ședința respectivă (în format pdf), precum și la temele corectate, tot în format pdf; la aceste fișiere va avea acces pe toată durata colaborării noastre;

-dețin un portofoliu digital cu peste 26.000 de grile de chimie organică actualizate și organizate pe capitole, din toate centrele universitare din țară cu Facultate de Medicină și facultăți cu probă de admitere la chimie organică, precum și din alte materiale auxiliare; elevul va avea acces la baza de date de grile a capitolelor parcurse împreună pe toată durata colaborării noastre.

 

Află mai multe despre mine AICI.

 

Abonează-te gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, ca să te notific prin e-mail atunci când voi posta filmulețe educative similare pe tema admiterii la Medicină, prin completarea formularului de mai jos.

 

Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai noi articole în căsuța de email.
Loading

 

 

Prezentarea mea pe Google.

__________________________________________________________________

DATE FIRMĂ

PIPEREA-ȘIANU ALICE PFA

Nr. Reg. Com.: F40/2646/2021

CIF: 45077179

E-mail: office@alicepiperea.ro

___________________________________________________________________

 

 

 

0 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. View more
Accept