CHIMIE pentru ADMITERE la MEDICINĂ-5 exemple de grile REZOLVATE (VIDEO)

 

Îți dorești să devii student la Facultățile de MEDICINĂ/MEDICINĂ DENTARĂ ale universităților de stat? 

 

Am selectat 5 modele de grile de chimie organică de teorie și calcul, din culegerile de grile pentru admitere la medicină, pentru a-ți testa cunoștințele pe care le-ai dobândit până acum.

 

1.(Complement simplu) Prin arderea unui amestec gazos de volum V1 (c.n.) ce conține un alcan gazos și cantitatea de aer (cu 20% oxigen în procente de volum) stoechiometric necesară combustiei alcanului, se obține un amestec gazos ce se răcește și se trece printr-o soluție de hidroxid de potasiu, volumul gazos final fiind V2 (c.n.). Stiind că raportul V1/V2 este 1,3, iar randamentul reacției este de 100%, atunci alcanul supus arderii este:

A.metanul;

B.etanul;

C.propanul;

D.butanul;

E.neopentanul.

 

Vezi rezolvarea VIDEO a acestei probleme>>> AICI.

2.(Complement simplu) Se condensează crotonic glioxalul cu butanona. Câți produși diferiti (fără stereoziomeri) se pot forma în mediul de reactie, dacă se admit doar condensări dimoleculare?

A.2;

B.4;

C.3;

D.5;

E.6.

Vezi rezolvarea VIDEO a acestei grile>>> AICI.

3. (Complement simplu) Din 153,03 m3 propenă, măsurați la 4 atm și 100 grade C se obține fenol. Să se calculeze volumul compusului obținut prin reducerea produsului secundar rezultat la fabricarea fenolului, știind că are densitatea egală cu 0,85 g/cm3 și că randamentul global al reactiilor este 85%.

A.448 m3;

B.380,8 m3;

C.152,9 m3;

D.1,2 m3;

E.5 m3.

Vezi rezolvarea VIDEO a acestei grile>>> AICI.

 

4. (Complement simplu) Se etoxilează anilina cu etilenoxid în vederea obținerii N-(beta-hidroxietil)-anilinei. Știind că se obțin 13700 Kg produs în condițiile unui randament de 75%, lucrându-se cu un exces de etilenoxid de 25%, raportul molar anilină:etilenoxid la sfârșitul reactiei este:

A.0,6;

B.0,5;

C.2;

D.1;

E.0,7.

Vezi rezolvarea VIDEO a acestei grile>>>AICI.

5. (Complement grupat) Cu formula moleculară C4H8O:

1.poate exista un singur alcool terțiar;

2.pot exista 5 eteri aciclici (inclusiv izomeri de configurație);

3.pot exista 3 compuși carbonilici;

4.pot exista 3 eteri ciclici care rezultă prin reacția unor alchene cu oxigenul molecular în prezența argintului drept catalizator, la temperatură crescută.

 

Vezi rezolvarea VIDEO a acestei grile>>> AICI.

 

Știi să rezolvi aceste grile pentru admitere la medicină? Atunci te felicit!

Dacă însă ai nevoie de ajutor pentru pregătirea la CHIMIE ORGANICĂ și BIOLOGIE pentru admitere la MEDICINĂ/MEDICINĂ DENTARĂ (ale universităților de stat) și pentru BACALAUREATUL la aceste discipline:

Contact: meditatii@alicepiperea.ro

Mesaj WhatsApp: 0770969242

(Raspundem rapid doar la solicitarile DIRECTE prin mesaj WhatsApp!)

 

Meditațiile pe care le efectuăm sunt meditatii ONLINE FISCALIZATE pentru ADMITEREA la MEDICINĂ oferite de Profesori independenți, absolvenți de TOP ai UMF Carol Davila (șef de promoție/vice-șef de promoție), cu peste 10 ani experiență în profesorat/pregătire pentru Admiterea la Medicină, inclusiv în mediul universitar.

Efectuăm MEDITAȚII ONLINE la disciplinele CHIMIE ORGANICĂ și BIOLOGIE UMANĂ (atât din Corint, cât și din Barron’s) pentru ADMITEREA la Facultățile de MEDICINĂ GENERALĂ, MEDICINĂ DENTARĂ și MEDICINĂ VETERINARĂ ale universităților de STAT și pentru BACALAUREATUL la CHIMIE ORGANICĂ și BIOLOGIE UMANĂ.

Lecțiile de CHIMIE ORGANICĂ sunt susținute de mine. Sunt Farmacist primar Doctor cu drept de liberă practică, șef de promoție UMF Carol Davila cu media 10.00, fostă olimpică la CHIMIE la faza națională, cu peste 10 ani experiență în calitate de fost cadru didactic universitar, peste 10 ani experiență în profesorat/pregătirea elevilor pentru Admiterea la Medicină, autor a 21 de căți din domeniile CHIMIE și TOXICOLOGIE, 30 de articole științifice publicate în domeniile CHIMIE și TOXICOLOGIE și membru oficial al Societății Internaționale a Oamenilor cu IQ Ridicat (IHIQS)

Lecțiile de ANATOMIE sunt susținute sub coordonarea colaboratorului meu, MEDIC cu drept de liberă practică, CADRU DIDACTIC UNIVERSITAR, cu peste 10 ani experiență în profesorat/pregătirea pentru Admiterea la Medicină.

Lecțiile organizate de echipa mea au loc DOAR ONLINE.

Mai multe detalii, recenzii ale fostilor mei elevi, lecții online demonstrative de CHIMIE si despre cum decurge pregătirea la CHIMIE, găsești AICI.

 

CV-ul meu și diplomele mele pot fi vizualizate AICI.

Și despre alte activități ale mele am scris AICI.

 

Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.

 

 

Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai noi articole în căsuța de email.
Loading

 

 

Unul dintre cursurile universitare susținute de mine ONLINE – se poate vizualiza AICI:

 

 

Una dintre emisiunile TV la care am fost invitată poate fi vizionată AICI:

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________

DATE FIRMĂ

PIPEREA-ȘIANU ALICE PFA

Nr. Reg. Com.: F40/2646/2021

CIF: 45077179

E-mail: office@alicepiperea.ro

___________________________________________________________________

 

 

 

0 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. View more
Accept