INTERVIU cu Maestrul Av. Dr. Măduța Sorin-Dinu – CANDIDAT la Demnitatea de DECAN (Poz.5) și la cea de CONSILIER (Poz.35) al Baroului București, la Alegerile din anul 2019, luna Septembrie

Rep.:  Bună ziua, Dl Avocat! Cum de ați decis să candidati la Demnitatea de Decan și la aceea de Consilier în cadrul Consiliului Baroului București?

MSD: Buna ziua! Decizia a fost luată în Penultima zi, a Înscrierilor pentru Demnitățile respective și a fost influențată de foarte mulți colegi, care și-au exprimat nemulțumirea față de managementul insuficient de performant al organelor reprezentative actuale ale Baroului București. Nu sunt la prima Candidatură de acest gen, însă revin după o pauză de 8 ani de zile, ultima Înscriere fiind pentru alegerile din anul 2011. În acest an am decis să fac acest pas, deoarece am avut senzația, ca și foarte mulți colegi dealtfel, că nu avansam aproape deloc în această direcție, a managementului celui mai mare Barou din România, cei aleși în trecut, nealocând TIMP suficient pentru problemele de o diversitate multiplă ale avocaților.


 

Rep.:  Ați mai Candidat vreodată pentru Demnitatea de Decan al Baroului București? Dacă da, când și cum au decurs acele Alegeri?

MSD: Așa cum am răspuns la întrebarea anterioară, am mai Candidat în trecut de 2 ori, în anii 2008 și 2011. La acea vreme am fost cel mai Tânăr Candidat la Demnitatea de Decan al Baroului București, din Istoria acestui Barou, având doar 38 de ani la acea vreme (anul 2008). M-am luptat cu o mentalitate tradiționalistă, atunci fiind considerat “prea Tânăr”(?!) pentru a ocupa o asemenea Demnitate, nefiind pe placul anumitor “segmente profesionale”, care doreau să păstreze o “anumită tradiție” în perpetuarea, pe timp Nelimitat, a Mandatelor Elective, în structurile de Conducere ale Baroului București. Bineînțeles că NU am fost votat…A fost extrem de greu să mă lupt singur cu “un sistem” conservator și tradiționalist.


 

Rep.:  Care sunt principalele Puncte ale Programului dvs. Electoral?

MSD: Asa cum am avut, înca din anul 2008, în Programul Electoral, ridicarea unui Nou Sediu al Baroului București, este extrem de important! Reducerea Numărului de Mandate Elective, privind Consilierii BB, la 2, ca și în cazul Decanului. Asa mi se pare corect. Cine nu face în 2 mandate ce trebuie, greu de crezut că va reuși în mai mult de 2 (?!). Nemaivorbind de uzura profesională ce intervine în timp, majoritatea colegilor din Conducerea Baroului, dacă nu chiar aproape toți, au și alte activități didactice pe care le desfășoară în paralel cu acelea profesionale…ceea ce este foarte greu pentru ei. Notorietatea Organelor reprezentative ale Baroului Bucuresti în Media, este Inexistentă. Doresc reformarea Serviciului SAJ, precum și Înființarea unor website-uri, unde avocații să poată consulta dosarele pe care le au pe rolul razei de competență a Curții de Apel București. Programul meu Electoral cuprinde 10 Puncte și a fost publicat în mediul Online, pe cateva Grupuri ale Avocaților, la aceasta ora fiind cunoscut (în mare) de colegii mei.

Rep.:  Ce schimbări aveți de gând să realizați în cadrul Baroului București dacă veți câștiga aceste alegeri?

MSD: Schimbări?! Este greu să răspund la ceea ce voi face, din acest punct de vedere, întrucât nu am toate informațiile necesare, nefăcând parte niciun minut din structurile de conducere ale acestei instituții, unde îmi desfășor activitatea de 20 de ani. Ca să schimbi ceva trebuie să identifici ce nu funcționeaza la parametrii maximi. Ceea ce s-a facut bine, categoric va fi păstrat. Ceea ce va intra în atribuțiile mele legale, depinde de Demnitatea în care voi fi ales (?!), dacă voi avea aceasta Onoare, voi realiza cu maxim profesionalism și dedicare. Nefiind în nicio structură, va trebui să identific, din demnitatea pe care o voi avea și din sarcinile legale pe care le voi dobândi, ceea ce trebuie făcut și o voi face cu maxim profesionalism, cu putință. Nu sunt un demagog ce vine în fața alegătorilor și zice…”Eu voi schimba Totul…”… Fara a ști ce nu funcționează cum trebuie, nu poti sa-ți asumi o asemenea remarcă. Un lucru cu certitutdine îl voi face: voi aduce permanent la cunostința colegilor noștri ceea ce se face pentru dumnealor, sau ceea ce putea să se facă și nu s-a făcut. Voi fi transparent, ca activitate față de colegii mei și receptiv la toate nevoile și problemele profesionale ridicate de aceștia. Voi înștiința colegii asupra Consilierilor care nu se prezintă la Ședințele Consiliului, pentru ca peste 4 ani de zile, aceștia să știe ce votează și pe cine(!!!)….Prima schimbare va fi aceea că, majoritatea timpului meu îl voi aloca Baroului București, aceasta depinzând de mine și voi fi găsit în cea mai mare parte de timp, de către oricare coleg, la Sediul Instituției. Munca este atributul la care acum pot să mă angajez față de colegi, dacă îmi vor acorda votul lor. Munca în folosul avocaților BB și pentru aceștia! Atât cât va fi nevoie, fără limită de ore…dacă așa se va impune. Voi incerca să-mi implementez Programul Electoral,  considerându-l fff.bun și realizabil.

Rep.:  Care sunt atuurile unui avocat de succes din punctul dvs. de vedere?

MSD: Disciplina, Seriozitatea, Competența, Profesionalismul, Puterea de muncă, Onestitatea, Atitudinea Pozitivă, Dorința de perfecționare permanentă, Demnitatea, Determinarea și Ambiția de a dori să fii, prin muncă, cel mai bun în mod constant…etc.

Rep.:  V-ați făcut o Campanie Online Foarte serioasă!  Felicitări!  Care sunt atuurile dvs față de ceilalți candidați?

MSD:  DA…spre deosebire de Candidaturile trecute, când nu mi-am facut deloc Campanie! Atuurile mele, le consider a fi următoarele: Disciplina, Punctualitatea, Perseverența, Determinarea, Carisma, Altruismul, Onestitatea. Faptul de a prezenta o ALTERNATIVA pentru avocații care au renunțat să se gândeasca la mai bine. Mereu este loc de mai bine!!! Trebuie doar să-ți dorești maxim și să aloci tot timpul pe care-l ai, pentru a demonstra că se poate. Trebuie să dovedești că nimeni nu poate să te oprească, atunci când îți propui să construiești și să îmbunătățești, o activitate managerială, pentru mai binele colegilor tăi. Eu sunt ELEMENTUL DE NOUTATE, căruia NU I se poate reproșa NICIO INACTIVITATE, în cadrul structurilor de Conducere din cadrul Baroului București. NU am facut parte din acestea NICIUN  MINUT! Vă aștept la Vot, dragi colegi! Vă recomand să aveți curajul de A VOTA ALTERNATIVA, CA ELEMENT DE NOUTATE…Pozitia 5 Decan, Pozitia 35 Consiliul Baroului București și Poziția 24 la Comisia de Disciplină a Baroului București. Vă îmbrățisez, cu drag!

Acest articol a fost preluat și de:

-Revista TheBusinessLounge >>>AICI;

-Revista Asociația Succes >>>AICI;

-Revista SuperProfit >>>AICI;

 

 

 

 

Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.

 

Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai noi articole în căsuța de email.
Loading

 

Află mai multe despre mine AICI, AICI și AICI.

 

 

 

0 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. View more
Accept