În articolul anterior (Dacă dragoste nu e, facem: remedii naturale adjuvante în creșterea libidoului feminin – partea I) am discutat despre două remedii naturale importante pentru creșterea libidoului feminin și, în general, pentru creșterea calității vieții și anume rădăcinile de Macca și Ashwagandha, ale căror extracte de principii active le poți găsi în diferite suplimente alimentare, sau propriu-zis, sub formă de suplimente alimentare.
În acest articol vom discuta despre un afrodisiac și un fals afrodisiac.
Muira Puama
Planta este cunoscută în lumea științifică sub numele de Ptychopetalum olacoides (nu, nu te stresa cu denumirea, e pentru speciile științifice și pentru studenții la Facultatea de Farmacie 😛 ) și sub denumirea populară de lemnul potenței.
Această plantă crește libidoul feminin și masculin, satisfacția sexuală și intensifică orgasmul, fiind un afrodisiac puternic. Un studiu efectuat pe un număr de 202 femei sănătoase cu libidou scăzut, a arătat că după o lună de administrare a acestui supliment, 65% dintre participante au raportat o creștere seminificativă a libidoului și satisfacției sexuale.
Muira puama crește performanțele fizice. În Brazilia această plantă este considerată un tonic natural pentru activitățile fizice și atletice, înlăturând starea de oboseală, fiind un remediu stimulant, adaptogen.
Studiile pe animale au arătat că extractul de Muira puama are efecte benefice și asuprra funcțiilor cognitive, îmbunătățind memoria pe termen lung.
Această plantă are efecte benefice și în anxietate, reducând semnificativ stresul mental și emotional și ar putea avea și efecte antidepresive.
Coaja arbustului care crește în jungla amazoniană este consumată crudă sau fiartă prin mestecare, sau sub formă de ceai cu efecte afrodisiace, de către amerindienii care traiesc lângă fluviile Amazon și Orinoco.
Deși consumată în unele cazuri sub formă de ceai, anumite studii indică faptul că unele principii active responsabile de efectele terapeutice sunt insolubile în apă, motiv pentru care la ora actuală aceasta este formulate sub formă de tincture sau capsule care conțin toate aceste principii active benefice.
Legenda spune că această plantă era foarte apreciată de triburile amazoniene din cauza senzației de euforie pe care o resimțeau în organism după terminarea actului sexual și că le oferea senzații erotice atât de puternice încât unul dintre parteneri putea chiar leșina în timpul actului sexual. 😮
Mitul Alcoolului
Despre alcool și efectele acestuia în organismul uman am discutat în alte postări (Bea cu cap, nu peste cap!-Fazele intoxicației acute cu alcool, Un Martini, vă rog! Cu tot cu instrucțiuni de folosire!).
Este alcoolul un afrodisiac? În folclor încă există credința că alcoolul ar avea efecte afrodisiace, în acest sens mulți barbați fiind convinși că după câteva pahare vor fi ”drepți ca brazii”.
Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar nu este deloc așa! 😮
Alcoolul este un fals afrodisiac din cauza interpretării greșite a efectelor excitante ale acestuia, care constau în efectul său dezinhibitor apărut după câteva păhărele. Acest efect influențează negativ centrul voinței, cu apariția unei stări de euforie și relaxare, interpretată greșit ca fiind un efect afrodisiac.
În realitate, alcoolul este un anafrodisiac atunci când este consumat în cantități mari. Studiile științifice au relaționat consumul cronic de alcool cu “impotența secundară la bărbați”.
Ce alte suplimente naturale te pot ajuta în creșterea libidoului și îmbunătățirea vieții? Care sunt proprietățile terapeutice ale acestora Îți povestesc în postarea următoare!
Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.
Află mai multe despre mine AICI, AICI și AICI.
Referințe științifice:
Figueiró M, Ilha J, Linck VM, Herrmann AP, Nardin P, Menezes CB, Achaval M, Goncalves CA, Porciuncula LO, Nunes DS, Elisabetsky E. The Amazonian herbal Marapuama attenuates cognitive impairment and neuroglial degeneration in a mouse Alzheimer model. Phytomedicine. 2011, 18(4):327-33.
Mendes FR1, Carlini EA. Brazilian plants as possible adaptogens: an ethnopharmacological survey of books edited in Brazil. J Ethnopharmacol. 2007,109(3):493-500.
Peugh J, Belenko S., Alcohol, Drugs and Sexual Function: A Review, Journal of Psychoactive drugs, 2011, 33(3):223-232;
Piato AL1, Detanico BC, Linck VM, Herrmann AP, Nunes DS, Elisabetsky E. Anti-stress effects of the “tonic”Ptychopetalum olacoides (Marapuama) in mice. Phytomedicine. 2010, 17(3-4):248-53.
Ruitenberg A, Ott A, van Swieten JC, Hofman A, Breteler MM. Incidence of dementia: does gender make a difference? Neurobiology of Aging. 2001, 22(4):575-80.
Waynberg J1, Brewer S. Effects of Herbal vX on libido and sexual activity in premenopausal and postmenopausal women. Adv Ther. 2000, 17(5):255-62.
0 Comentarii