Notificare publică – Suplimentul pentru slăbit „In shape” contaminat intențional cu SIBUTRAMINĂ

Administrația pentru Alimentație și Medicamente din Statele Unite (FDA) îi sfătuiește pe consumatori să nu cumpere sau să utilizeze „In Shape, un produs promovat pentru pierderea în greutate. Acest produs a fost analizat în timpul unor examinări de rutină și s-a constatat că este contaminat cu sibutramină.

Analizele efectuate în laboratoarele FDA au confirmat că „In Shape” conține sibutramină. 😮 Sibutramina este o substanță controlată care a fost scoasă din piața farmaceutică în octombrie 2010 din motive de siguranță.

Produsul reprezintă o amenințare pentru viața consumatorilor deoarece sibutramina este cunoscută pentru creșterea substanțială a tensiunii arteriale și / sau a frecvenței cardiace în cazul unor pacienți și poate prezenta un risc semnificativ pentru persoanele cu antecedente de boală coronariană, insuficiență cardiacă congestivă, aritmii sau accident vascular cerebral.

Acest produs poate, de asemenea, să interacționeze, în moduri care amenință viața, cu alte medicamente pe care un consumator le poate lua.

Această notificare are rolul de a informa publicul despre tendința crescătoare de contaminare intențională a suplimentelor alimentare sau a alimentelor convenționale cu medicamente și substanțe chimice nedeclarate, potențial dăunătoare pentru sănătatea consumatorilor.

Produsele cel mai frecvent contaminate cu substanțe medicamentoase periculoase fac cel mai frecvent parte din categoria celor promovate pentru creșterea preformanței sexuale, pierderea în greutate și creșterea masei musculare, iar reclama susține că sunt 100% naturale.

Trebuie să reții faptul că autoritățile competente din domeniul medicamentului nu pot testa și identifica toate produsele comercializate sub formă de suplimente alimentare care conțin substanțe potențial dăunătoare nedeclarate pe ambalajul produsului. Consumatorii ar trebui să fie precauți înainte de a cumpăra orice produs din categoriile enumerate mai sus.

Acest articol a fost preluat și de revista „Observator culinar”>>> AICI.

Te-ar putea interesa și: Notificare publică – ProSolution, supliment alimentar pentru potență, contaminat intențional cu substanța activă din ViagraAtenție la suplimentele alimentare contaminate cu substanțe active medicamentoase sau substanțe ilegale!

Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.

Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai noi articole în căsuța de email.
Loading

Află mai multe despre mine AICI, AICI și AICI.

Sursa: www.fda.gov

0 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. View more
Accept