Pedichiura medicală – un procedeu modern pentru tratarea unghiilor încarnate – interviu cu Alina Cuzuban

Pedichiura medicala

Asa cum am promis în interviul anterior cu Alina Cuzuban, vom discuta despre pedichiura medicală, un procedeu modern pentru tratarea unghiilor încarnate.

Alina ne va explica despre ce este vorba, cui îi poate folosi acest procedeu și avantajele lui.

Cum ți-a venit ideea să te specializezi în pedichiură medicală? Cine ți-a deschis acest drum? 🙂 

La începutul acestui an am participat la un curs de perfecționare, loc unde am cunoscut-o pe „colega mea de bancă”, asa cum îmi place mie să îi spun. Așa a fost să se întâmple, eu să o cunosc pe ea, iar ea să mi deschidă calea pentru ceea ce urma. Elena este o fată faină din Alba foarte pasionata de această meserie, poate ca asta ne-a și legat doarece continuăm să ne auzim, ne-am și văzut și ne împărtășim secrete și păreri despre pasiunea noastră.

Te rugăm povestește-ne despre experiența ta la acest curs! Cum a fost atmosfera și cum te-ai simțit?

Așadar iată-mă la sfârșit de iulie în Tărgu Mureș. Descopeream un oraș nou pentru mine dar minunat… până acolo m-am bucurat de drum, apoi de oraș și brusc m-a cuprins teama, îmi răsuna în urechi numai vocea trainer-ului care imi spunea: ”Cursul durează maxim 2 zile, în funcție de cât de bine vă veți descurca!” ….. Really????? Desigur ca au început tot felul de gânduri, că eu nu pot, nu mă descurc, n-am să reușesc, bla bla bla…… A doua zi, dimineață, am plecat bucuroasă, extaziată, spășită, sentimentele mele erau ca o electrocardiogramă,  iar când am ajuns, am auzit țiuitul puternic al liniei continue. Așadar cursul a durat 4 ore. Este drept și oricine știe că în practică înveți cel mai bine, dar am reușit ca baza sa o pricep în doar 4 ore… cred eu și datorita faptului ca aveam deja o experiență în ceea ce privește pedichiura 😛 . Cred că acest lucru mi-a adus un mare plus în comparație cu persoanele care frecventează acest curs și nu au lucrat în acest domeniu.

Cum te-ai simțit la sfârșitul acestui curs?

La sfârșitul cursului mă simțeam deja „ Super Woman” 😀 . Am primit calificativul 10 cu steluţă. Iar profesoara mea mi-a spus: „ Ce bine ar fi ca toți elevii mei să fie ca tine!”. Ei, recunosc că în acel moment m-am simtit invincibilă! 😉

Ce este mai exact pedichiura medicală?

Pedichiura medicală pentru unghii încarnate 3to spange este o metodă germană de corectare a unghiei încarnate. Acest tratament vindecă unghia încarnată și pe cea taiată necorespunzător.

Este pedichiura medicală un tratament dureros? Are contraindicații?

Este un tratament fără durere care nu necesită anestezie. Este un tratament neinvaziv, poate fi recomandat diabeticilor, chiar și copiilor.

După procedură este recomandată o perioadă de concediu medical?

Nu necesită concediu medical, iar activitatea se poate relua imediat după montarea acesteia.

Deranjează încălțămintea sau agață?

Nu deranjează în încălțăminte și nu agață.

Descrie-ne, te rugăm, în ce constă acest procedeu!

Este un procedeu similar aparatului dentar, și anume: se montează o sârmă care acționeaza ca o pârghie, practic acționează cu presiune obligând unghia să crească dreaptă.

Cât durează procedura și în ce perioadă a anului este recomandat să fie începută?

Este un tratament ce durează proximativ 6 luni și este de preferat să se înceapă toamna.

La ce interval este necesară vizita la solonul de manichiură pentru repoziționarea unghiei?

După montarea sârmei, intervalul de vizită pentru repoziționarea unghiei este de 2 saptămâni în cazul copiilor (deoarece copiilor le cresc unghiile mai repede) și de 3 săptămâni în cazul adulților.

Pentru pedichiură medicală, dar și pentru mani-pedi classic, semi sau cu acryl, Alina te așteaptă la Salonul Nails Rituals din Strada Olari, nr. 43, etaj 1, sector 2, București (din cadrul Melkior Profesional).

Mai multe dintre operele ei de artă ale Alinei poți vedea aici, pe profilul ei de Instagram: Alina Cuzuban-Instagram și pe profilul ei de Facebook: Alina Cuzuban – Facebook.

Te-ar putea interesa și Oglindă oglinjoară, care este cea mai frumoasă manichiură din țară?

Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.

Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai noi articole în căsuța de email.
Loading

Află mai multe despre mine AICI, AICI și AICI.

4 Comentarii
 • Andrea Redac

  Răspunde

  Buna!
  Numele meu este Andrea Redac, si sunt interesata de un curs/seminar cu privire la pedichiura medicala in urma caruia sa primesc o diploma recunoscuta in UE.
  Astept raspuns!
  Multumesc!

  • Alice Piperea

   Buna ziua!
   Vă rog să luați legătura cu Alina Cuzuban, care a urmat un astfel de curs: https://www.facebook.com/cuzuban.alina
   O zi frumoasa!

 • Marcu mariana

  Răspunde

  Buna ziua ,faceți si pedichiură chiar daca am micoza ?

Lasă un comentariu

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. View more
Accept