Prima ediție a Cursului despre STEROIZI, stimulante și suplimente pentru SPORTIVI

Steroizi

Sâmbătă, 3 februarie, am susținut prima ediție e Cursului de STEROIZI, stimulante și suplimente pentru SPORTIVI

Cursul este organizat de Asociația Succes în Educație și Sport.

Cursul este destinat sportivilor, antrenorilor, cadrelor medicale, farmaciștilor și tuturor celor interesați de acest domeniu. Cursul este notificat la Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Municipiului București.

Cursul a durat 4 ore (10.00-14.00) și am pus accent pe substanțele dopante, dintre care am vorbit pe larg despre STEROIZII ANDROGENI

ANABOLIZANȚI, atât de abuzați mai ales printre sportivii amatori, în scop cosmetic.

Ceea ce este de subliniat este că acest curs este DOCUMENTAT ȘTIINȚIFIC. Toate informațiile înscrise în acest curs sunt extrase din articolele din literatura științifică și cărțile de specialitate.

Am discutat și câteva studii de caz referitoare la achiziția steroizilor de pe piața neagră de pe internet și reacțiile adverse ale acestora.

Deasemenea am subliniat diferențele între medicamente și suplimente alimentare, medicamente și toxice, precum și despre pericolele reale ale achiziționării medicamentelor/suplimentelor alimentare de la surse neautorizate de pe internet.

Cursanții au primit suportul de curs (foarte consistent) în format electronic și certificat de participare.

Structura acestui curs este următoarea:

-Distincția dintre medicament și supliment alimentar, relația dintre medicament și toxic.

-Riscurile achiziționării medicamentelor și suplimentelor alimentare din surse neautorizate de pe Internet.

-Abuzul medicamentelor și a drogurilor de mare risc.

-Fenomenul de dopaj sportiv.

-Clasificarea substanțelor utilizate în dopajul sportiv, motivul utilizării acestora în cadrul dopajului sportiv și riscurile pe care cabuzul acestora le presupune.

-Clasificarea substanțelor de risc și mare risc asupra sănătății.

-Steroizii androgeni anabolizanți: definitie, clasificare, produse utilizate în dopaj, mecanisme de acțiune, efecte fiziologice, efectele androgenice, efectele virilizante, indicații reale, contraindicații, reacții adverse, moduri de consum în dopaj, căi de administrare, simptomatologia intoxicațiilor, potențialul dependogen, studii de caz.

-Stimulantele utilizate în dopajul sportiv: definiție, clasificare, mecanisme de acțiune, indicații reale, contraindicații, reacții adverse, potențial dependogen, simptomatologia intoxicațiilor.

-Suplimentele sportive (vitamine, minerale, aminoacizi): caracteristici, clasificare, surse alimentare, importanța lor în organism și efectul benefic în efort, dozele zilnice recomandate în cazul sportivilor, simptomatologia carențelor, cazuri în care este indicată administrarea de suplimente alimentare și cum se administrează acestea corect.

Mai multe detalii despre acest curs poți afla la telefon: 0771.430.955 (program de luni până vineri între orele 10:00-16:00).

Inscrierile se fac AICI: http://asociatiasucces.ro/workshop-despre-steroizi-si-suplimente-alimentare/.

Acest curs a intrat și în atenția Sport Magazin și Sport Profit!

Grăbește-te, locurile sunt limitate

 

Te-ar putea interesa și Steroizii anabolizanți-hormonii au întotdeauna două fețe și Faci ce vrei, dar știi ce faci?Reacțiile adverse ale anabolizantelor.

Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.

Abonează-te GRATUIT și vei primi cele mai noi articole în căsuța de email.
Loading

Află mai multe despre mine AICI, AICI și AICI.

0 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. View more
Accept