Gilead Sciences a început două studii clinice de faza III a substanței active antivirale remdesivir, pentru tratamentul infecției produse de Covid-19 în cazul adulților.
Acest anunț vine după ce Administrația SUA pentru Alimente și Mediacmente (FDA) a acceptat și a revizuit noua cerere de cercetare a medicamentului remdesivir privind această indicație.
Studiile randomizate vor evalua siguranța și eficacitatea medicamentului în cazul a aproximativ 1.000 de pacienți. Va fi testată o schema de tratament de cinci zile și, respectiv, de zece zile, prin administrare intravenoasă a remdesivirului.
Studiile vor fi efectuate în zonele țărilor asiatice afectate de noul coronavirus. Din martie, de vor face testări și în alte țări cu un număr mai mare de cazuri confirmate.
Unul dintre studii va înrola aproximativ 400 de pacienți cu manifestări clinice severe ale noii boli induse de coronavirus, în timp ce al doilea studiu va implica aproximativ 600 de pacienți cu manifestări clinice moderate. Pe protocolul de îngrijire, pacienților li se va administra o doză de 200 mg de remdesivir în prima zi de tratament, urmată de o doză de 100 mg zilnic până în ziua a cincea sau a zecea de tratament. Ambele studii vor evalua îmbunătățirea clinică ca obiectiv principal.
Obiectivul principal al primului studiu va fi cuantificat prin intermediul normalizării febrei și a nivelului de saturație a oxigenului din sânge. Al doilea studiu va cuantifica măsura vindecării pe baza proporției de pacienți externați până în ziua 14.
Merdad Parsey, director medical al Gilead, a declarat: „Gilead se concentrează pe determinarea rapidă a siguranței și eficacității remdesivirului în calitate de potențial tratament pentru Covid-19, iar această serie complementară de studii ne ajută să oferim o gamă mai extinsă de date la nivel global în legătură cu profilul acestei substanțe active într-un timp scurt.”
Inițierea acestor studii de fază III vine la o zi după ce Institutele Naționale de Sănătate (NIH) au anunțat demararea studiilor clinice ale remdesivirului în cazul paciențiiilor afectați de Covid-19 în cadrul Centrului Medical al Universității Nebraska (UNMC).
Două studii din cadrul China-Japan Friendship Hospital sunt deja în derulare în provincia Hubei, epicentrul focarului din China.
Te-ar putea interesa și Efectele secundare ale tratamentului cu medicamentul antigripal Oseltamivir, Ce ar trebui să știi despre Coronavirus? sau Eficiența oseltamivirului în gripă.
Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.
Află mai multe despre mine AICI, AICI și AICI.
1 Comentarii
val
Rezultatele sunt incurajatoare. Singurul impediment este ca acest medicament se administreaza intravenos, ceea ce inseamna ca tratamentele se pot face doar in unitati specializate. Dar cred ca se va rezolva. Insulina este un exemplu