Iată o rețetă vegană de supă cremă de legume. Ideală pentru prânz sau chiar cină, bogată în vitamine, minerale și antioxidanți.
Supa se prepară ușor și are un conținut caloric relativ scăzut.
🙂 Ingredientele de care ai nevoie sunt sunt:
-doi morcovi;
-un păstârnac;
-un dovlecel;
-o țelină de mărime mijlocie;
-doi cartofi;
-o ceapă mică;
-frunze de țelină cu tijă cu tot.
🙂 Cum prepari:
-Speli legumele.
-Le tai în bucăți mari și le pui la fiert într-o cantitate de apă suficientă cât să le acopere.
-După ce au fiert, le pasezi cu blender-ul.
-Imediat înainte de servirea supei poți presăra verdeață proaspătă și/sau condimente aromate.
Poftă bună!
OBSERVAȚII!
-Datorită utilizării cepei (cu rol de condiment iute) și a țelinei în compoziția supei, nu ai nevoie de adaos de sare.
-În funcție de cum preferi, poți adăuga în această supă crutoane și/sau smântănă, însă în acest fel crești conținutul caloric al acesteia și aduci un aport relativ crescut de grăsimi animale saturate nesănătoase prin intermediul smântânii.
-Desoperirea morcovului s-a făcut acum aproximativ 5000 de ani. Prima dată morcovul a fost utilizat în tratamentul a diferite afecțiuni, deci în scop de medicament, și nu de aliment.
-Un morcov de mărime medie conține aproximativ 25 de Kcal, 6g de carbohidrați și 2 g de fibre.
-Morcovul este o excelentă sursă de vitamina A, un morcov pe zi asigurându-ți mai mult de 200% din necesarul zilnic.
-Vitamina A este o vitamină liposolubilă a cărei absorbție este mărită în prezență de substanțe grase (de exemplu uleiuri vegetale din alimente).
-Morcovul conține o moleculă portocalie denumită beta-caroten, de care probabil că ai auzit. Iat-o:

-În organismul uman, beta-carotenul se transformă în vitamina A. Cu cât morcovul este mai portocaliu, cu atât conține mai mult beta-caroten. Logic. 🙂
-Morcovii conțin o cantitate optimă de antioxidanți, care cresc protecția organismului împotriva radicalilor liberi, fiind implicați și în menținerea integrității pielii.
-Te-ar putea interesa și salata de quinoa cu rodii, salata de bulgur alb cu roșii cherry și chifteluțe cu dovlecei.
Pentru a primi prin e-mail noutăți referitoare la articole similare pe care le voi publica, te poti abona gratuit la newsletter-ul AlicePiperea.ro, prin completarea formularului de mai jos.
spațiu
🧪 Înscrie-te acum la meditațiile online cu noi!
spațiu
🔍 Detalii despre meditațiile cu noi
spațiu
⭐ Recenzii ale foștilor noștri elevi
spațiu
📄 CV-ul meu complet + diplomele mele
spațiu
spațiu
spațiu
![[Rețetă de post] – Supă cremă de legume](https://alicepiperea.ro/wp-content/uploads/2017/03/12-1.jpg)






