În articolul anterior (Aspartamul.(Bio)chimic vorbind) ți-am povestit despre cum a fost
descoperit aspartamul și despre substanțele în care acesta se descompune în organism.
Aspartamul a fost incriminat de apariția mai multor afecțiuni, de la neurotoxicitate și până la cancer. 😮
Plecând de la prezumția de nevinovăție, hai să analizăm obiectiv rezultatele studiilor științifice!
Este până la urmă aspartamul rău pentru tine? 🙄
Adevărul este că aspartamul este foarte controversat. Iată:
Aspartamul a fost “acuzat” că ar produce mai multe tipuri de afecțiuni, care însă nu au fost dovedite din punct de vedere științific.
Poate aspartamul să crească riscul de cancer
Fundația Europeană Ramazzini a efectuat câteva studii pe animale care sugerează faptul că acesta ar crește riscul de cancer. Însă unii oameni de știință au criticat aceste studii care extrapolează la oameni rezultatele obținute pe animale.
Review-urile științifice au concluzionat, însă, că nu există nicio dovadă concretă că aspartamul consumat în calitate de aditiv alimentar, la dozele respective, ar crește riscul de cancer.
Poate aspartamul să determine creștere în greutate
Nu. Tocmai acesta este rolul aspartamului: te “lasă” să te bucuri de gustul dulce, dar este sărac în calorii, fiind util atunci când vrei să pierzi în greutate.
Există un revers al medaliei în cazul produselor light. Deoarece sunt sărace în calorii, ai tendința să mănânci mai mult dintr-un produs light decât din varianta normală a acestuia. Deci poți chiar să ajungi la un număr final de calorii egal cu cel câștigat dacă ai fi mâncat cantitatate obișnuită de produs nedietetic. Aici poți cădea în această mică capcană.
spațiu
🧪 Înscrie-te acum la meditațiile online cu noi!
spațiu
🔍 Detalii despre meditațiile cu noi
spațiu
⭐ Recenzii ale foștilor noștri elevi
spațiu
📄 CV-ul meu complet + diplomele mele
spațiu
spațiu
spațiu