Profesor Doctor Alice Piperea

Mă numesc Alice Piperea, sunt fostă olimpică națională la Chimie și absolventă şef de promoţie a Facultăţii de Farmacie UMF Carol Davila din Bucureşti cu media 10.00, sunt Farmacist Primar în Laborator Farmaceutic şi Doctor în Știinţe Farmaceutice. Am o mare pasiune pentru domeniul farmaceutic, chimie şi profesia didactică şi mă consider o norocoasă pentru ca fac exact ceea ce îmi place. Am fost Lector universitar la Facultatea de Farmacie şi am predat Toxicologie și Chimie Analitică. Toxicologia este una dintre cele mai complexe științe farmaceutice ce reunește în studiul său cunoștințe din toate celelalte științe farmaceutice.

Am experienţă atât în farmacia de circuit deschis, cât şi în industria farmaceutică, laboratorul de analize toxicologice şi nu în ultimul rând, în mediul universitar. Am referințe foarte bune de la toți profesorii care m-au format, dar și de la profesorii cu care am colaborat.

perfecţionez continuu prin cursuri postuniversitare de formare profesională, participare la conferinţe şi congrese în domeniu, cercetare ştiinţifică şi prin documentare proprie, pentru că sunt foarte perseverentă şi îmi place să învăţ lucruri noi. Sunt un foarte bun autodidact. Scriu cărţi, cursuri universitare, lucrări practice universitare (până acum am publicate 21 cărți didactico-științifice, dintre care 16 în calitate de unic autor și 5 în calitate de autor principal), îi învăţ pe alţii chimie, sunt creativă şi sunt implicată în activităţi ştiinţifice (am 30 articole științifice publicate). Îmi place să cresc, pentru că fiecare etapă a vieţii cere o nouă versiune personală.

Colaborez cu mai multe companii și asociații în calitate de profesor, autor, creator de conținut, speaker, blogger și specialist în domeniul farmaceutic și academic, precum și specialist în online marketing, graphic design și social media (Avocat Dr. Sorin-Dinu Măduța, Asociația Succes în Educație și Sport, Succes Grup, ExpertMedical, Clinica Online, Observator culinar, ConferinteMedicale, MediJobs, ComunicateBusiness, RomanianPost, ClubulMedia, RevistaSucces, BusinessPhilosophy, TheBusinessLounge, TotCeeaCeEste, SportProfit, Sportm, SuperProfit, Cluj-Napoca.News, Medical E-learning, Health Media, Crisia Farm).

Susțin periodic un curs creditat cu 8 EFC de către Colegiul Farmaciștilor, destinat Farmaciștilor și altor specialiști din domeniul Medico-Farmaceutic, intitulat „Actualități cu privire la substanțele dopante utilizate în dopajul sportiv și suplimentele alimentare indicate sportivilor„.

Sunt foarte activă în Social Media, manageriez mai multe pagini și grupuri de discuții pe care le-am creat pe Facebook, și anume: Farmacisti, asistenti, studenti si viitori studenti la FARMACIE, (pentru a-i aduce mai aproape pe specialiștii în domeniul medical, farma și chimie, de viitorii studenți și de cei interesați de aceste domenii), Medici și asistenți medicali, un grup de meditații intitulat MEDITAȚII pentru ADMITERE LA FACULTATE, BAC și GIMNAZIU (grup educativ de elevi, părinți și meditatori, pe care l-am creat special pentru a facilita comunicarea între meditatori și elevi/părinții acestora, respectiv pentru a găsi cât mai ușor un meditator potrivit nevoilor fiecăruia), ADMITERE LA MEDICINĂ, MEDICINĂ DENTARĂ ȘI FARMACIE (grup educativ de elevi, părinți și profesori, pe care l-am creat special pentru a facilita comunicarea între elevi, părinți și profesori, respectiv pentru a găsi cât mai ușor răspunsuri legate de concursurile de admitere în învățământul medico-farmaceutic din toate centrele universitare din țară) și grupurile de ADMITERE la MEDICINĂ pentru fiecare centru universitar pe Facebook (click AICI pentru lista completă), SĂNĂTATE, FRUMUSEȚTE, ÎNGRIJIRE ȘI DEZVOLTARE PERSONALĂ (grup dedicat antreprenorilor, bloggerilor, vloggerilor și oricui este interesat de domeniile sănătate, frumusețe, îngrijire și dezvoltare personală), Operații estetice, botox, rejuvenare facială, remodelare corporalăÎNVĂȚĂM PENTRU BACALAUREAT, PROFESORI împreună pentru EDUCAȚIE, TAXE și IMPOZITE, PROMOVEAZĂ-TE ONLINE!, FREELANCERI și ANTREPRENORI, MARKETING DIGITAL, precum și Grupul Avocaților de Succes și Grupul „Găsește-ți Avocat!”, Malpraxis medical, Drept medical, Admitere în profesiile juridice (în calitate de Director de Marketing al Cabinetului de Avocat Sorin-Dinu Măduța). Pagina de INSTAGRAM unde postez informații referitoare la Admiterea la Medicină este aceasta.

Am fondat pe LinkedIn comunitatea de networking digital profesional „Successful Women in Business„, dedicată în exclusivitate femeilor, cu scopul de a promova femeile și interesele lor, facilitând dezvoltarea lor în plan profesional și antreprenorial (business).

Sunt adepta unui stil de viaţă sănătos şi promovez respectivul stil de viaţă.

Am creat acest website personal care este proiectul meu de suflet prin prisma misiunilor personale pe care le am, cea de farmacist, pe de o parte, şi cea de cadru didactic pe de altă parte. Acest website are ca scop informarea publicului larg, dar și a specialiștilor din domeniul medico-farmaceutic în ceea ce priveşte numeroasele aspecte ale domeniului farmaceutic. Prin intermediul acestui website prezint subiecte legate de tot ceea ce însemnă health&beauty, dar din perspectivă ştiinţifică, bine documentate şi pertinente, însă pe înţelesul tuturor. Anumite articole de pe website-ul acesta sunt adresate strict specialiștilor și sunt în limbaj de specialitate.

Prin intermediul acestui website promovez, deasemenea, produse, servicii și persoane de calitate din domeniul Chimie, Medico-Farmaceutic și domenii conexe.

Dacă vrei să rămâi în contact cu mine, abonează-te la Newsletter și dă like paginiilor mele oficiale de Facebook>>> AICI, AICI, AICI și AICI.

De asemenea, eu și colaboratorii mei oferim MEDITAȚII ONLINE la CHIMIE ORGANICĂ și BIOLOGIE UMANĂ pentru ADMITERE LA FACULTĂȚILE DE MEDICINĂ ȘI MEDICINĂ DENTARĂ, doar de la universitățile de STAT. Pentru mai multe detalii, click AICI!

P.S.: despre cum am ajuns Farmacist și ce a urmat după, am scris în acest GUESTPOST și AICI, dar și în interviul PharmaPro.

Rezumatul CV-ului meu îl găsești AICI, iar detalii amănunțite despre activitatea mea profesională pe profilul meu de LinkedIn și de Research Gate.

__________________________________________________________________

DATE FIRMĂ

PIPEREA-ȘIANU ALICE PFA

Nr. Reg. Com.: F40/2646/2021

CIF: 45077179

E-mail: office@alicepiperea.ro

___________________________________________________________________

Acest website foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigării îți exprimi acordul pentru politica noastră de cookie-uri și de confidențialitate. View more
Accept